Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

31 Ağustos 2014 Pazar

Oylama bitmeden en iyi film Susuz Yaz

Türk Sineması'nın "En İyi 100 Türk Filmi" oylamasında, oylamanın bitiminden yaklaşık 10 saat önce birinciliği Susuz Yaz'ın aldığı açıklandı. Açıklamayı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik yaptı. Çelik'in açıklamasına göre, 360 binden fazla tekil oy kullanıldı. Susuz Yaz (Metin Erksan, 1963) 22 bin 582 oyla birinci sırada yer aldı. İkinci sırada 19 binin üzerinde oyla Hababam Sınıfı, üçüncü sırada 12 binin üzerinde oyla Babam ve Oğlum, dördüncü sırada 2 binden fazla oyla Eşkıya bulunuyor. İlk 10'a giren diğer filmler açıklamaya göre şöyle: Canım Kardeşim, Selvi Boylum Al Yazmalım, Züğürt Ağa, Yol, Vizontele ve Bir Zamanlar Anadolu'da. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından Türk sinemasının en iyi 100 filmini belirlemek için yuzyilyuzfilm.gov.tr adresinde oylama başlatılmıştı. Ön jürinin belirlediği 500 filmi Bakanlık 300'e indirmişti. Haberde kullanılan fotoğraf 31 Ağustos 2014 saat 16.02'de kaydedilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder