Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

10 Ekim 2014 Cuma

Recep İvedik 4'ün başarısı

Eylül 2013'den Eylül 2014'e kadar geçen bir yıllık sürede,  en çok seyredilen ve konuşulan film Recep İvedik 4 (Togan Gökbakar, 2014) oldu. Ajans Press'in Box Office Türkiye'den derlediği bilgilere göre, Düğün Dernek (Selçuk Aydemir, 2013) hem en çok seyredilen hem en çok habere konu olan ikinci film. Eyyvah Eyvah 3 (Hakan Algül, 2014) ise hakkında yazılan haberlerde sırasını Patron Mutlu Son İstiyor (Kıvanç Baruönü, 2014) filmine kaptırmış olsa da en fazla gişe alan üçüncü film olarak listede yer alıyor. Gişelerde ilk 10 filmin 7'si yerli yapım. 2011'de Eyyvah Eyvah 2 (Hakan Algül, 2011), 2012'de Fetih 1453 (Faruk Aksoy, 2012) en iyi gişe yapan filmler olarak kayıtlara geçti. (boxofficeturkiye.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder