Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

28 Ekim 2014 Salı

Taşçıyan SİYAD'tan istifa etti

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Başkanı Alin Taşçıyan görevinden istifa etti. SİYAD'tan yapılan açıklamaya göre, Taşçıyan'la birlikte asil üye Elif Tunca da ayrıldı. Yönetim Kurulu'nda boşalan iki üyeliğe yedek listeden Şenay Aydemir ve Janet Barış getirildi. Yönetim Kurulu'nda İkinci Başkan Melis Behlil başkan, Uğur Vardan İkinci Başkan seçildi. SİYAD Yönetim Kurulu görevini 2016 Aralık ayına kadar sürdürecek. Radikal'in haberine göre, Taşçıyan ve Tunca'nın istifasında Antalya Altın Portakal Film Festivali'ndeki sansür ve sinema yazarlarının aldığı karşı tavır etkili oldu. 75 SİYAD üyesi, derneğin sansür konusuna yeterince tepki göstermediği gerekçesiyle sert bir açıklama yapmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder