Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

6 Ekim 2014 Pazartesi

Sansür Altın Portakal'da istifa getirdi

51. Antalya Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde Reyan Tuvi'nin, Gezi direnişini anlatan "Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek" belgeselinin Ulusal Belgesel Yarışması listesinden çıkarılmasına yönelik tepkiler sürüyor. Son olarak, 10 sinemacı ve sinema yazarı, ortak açıklama yaparak görevlerinden çekildi. Açıklamada, "Sanatsal ifade özgürlüğünün güvence altında olmadığı bir sürece ortak olmayacağımızı ve festivaldeki jüri üyeliği görevlerinden çekildiğimizi beyan ederiz" denildi. İstifa eden jüri üyeleri şunlar:
Belmin Söylemez (Ulusal Yarışma, ana jüri)
Ayla Kanbur (Ulusal Belgesel Film Yarışması, ana jüri)
Zeynep Dadak (Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, ana jüri)
Belma Baş (Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması, ana jüri)
Emre Akay (Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması, ana jüri)
Evrim Kaya (Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, SİYAD jürisi)
Kaya Özkaracalar (Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, SİYAD jürisi)
Fırat Yücel (Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, SİYAD jürisi)
Metin Gönen (Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, SİYAD jürisi)
Esin Küçüktepepınar (Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, SİYAD jürisi). (cumhuriyet)
Belgeselin küfür içeren İngilizce alt yazının çıkarılması üzerine yeniden gösterilebileceğinin belirtilmesi ile de Belgesel Sinemacılar Birliği "Sansür kadar sansür baskısıyla oluşan otosansüre karşı da daha güçlü kararlık" gerektiğini açıklayarak, festivalden çekildi. (cumhuriyet)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder