Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

1 Nisan 2015 Çarşamba

5. Uluslararası Suç ve Ceza Filmleri Festivali

5. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 22 Ekim'de yapılacak. Festivalde gösterilecek uzun ve kısa metrajlı ve belgesel filmlerin, festivalin "herkes için adalet" temasına uygun olması gerekiyor. Festivalin ana teması "ayrımcılık" olarak belirlendi. Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer'in açıklamasına göre, festivalin esas amacı adalet ve hukuk sorunlarını beyazperdeye taşıyan sinemaseverlerle buluşturmak. Festival çerçevesinde Uluslararası Altın Terazi Uzun Metrajlı Film Yarışması yapılacak. Yarışmaya 1 Ocak 2014'ten sonra tamamlanmış filmler katılabilecek. Türkiye'de daha önce gösterilmemiş filmlere öncelik verilecek. Başvuruların başladığı festivalde, yarışma ön elemesi için icapff.com adresinden başvurulması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder