Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

13 Nisan 2015 Pazartesi

Altın Lale'de Bakur boykotu ve iptali

Bir Gerilla Belgeseli: Bakur (Kuzey) belgeselinin kayıt tescil belgesi olmadığı gerekçesiyle 34. İstanbul Film Festivali kapsamında gösteriminin iptal edilmesi üzerine, sinemacıların 22 filmi geri çekerek festivali boykot etmesinin ardından, festival kapsamındaki Altın Lale Ulusal ve Uluslararası Yarışmaları ile Ulusal Belgesel Yarışması ve kapanış töreni iptal edildi. Boykot kararı alan sinemacılar, kayıt tescil belgelerinin yabancı filmlerden istenilmediğine dikkati çekerek "Bu belgelerin yerli yapımlar için bir zorunluluk haline getirilmesini baskı ve sansür olarak nitelendiriyoruz. Müdahalenin Bakur filminin gösterimine yönelik yapılması, bu sansürün arkasında siyasi bir karar olduğunu da gözler önüne sermiştir" açıklamasını yaptı. Festival Direktörü Azize Tan da jüri üyelerinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, yönetmenlerin boykot kararına saygı duyduklarını ve desteklediklerini söyledi. Yarışmaların jüri üyeleri de görevden çekildiklerini açıkladı. Ulusal, uluslararası ve belgesel yarışmalarla Radikal Halk Ödülü iptal edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ise sansür uygulandığı iddialarını reddetti. Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ile yönetmen Çayan Demirel'in yönettiği, yapımcılığını Ayşe Çetinbaş'ın üstlendiği 92 dakikalık Bir Gerilla Belgeseli: Bakur (Kuzey), festivalde yarışma dışı gösterilecekti. (bianet.org)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder