Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

18 Şubat 2012 Cumartesi

İstanbul Film Festivali Onur Ödülleri

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Akbank sponsorluğunda 31 Mart – 15 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 31. İstanbul Film Festivali’nin Sinema Onur Ödülleri belirlendi. Bu yıl festivalin Sinema Onur Ödülleri, yönetmen Ali Özgentürk, oyuncular Ayşen Gruda ile Halit Akçatepe ve Türkiye'nin ilk kadın film eleştirmeni Sevin Okyay’a verilecek. Ödüller, 30 Mart Cuma akşamı Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı’nda yapılacak olan 31. İstanbul Film Festivali Açılış Töreni’nde sunulacak. 31. İstanbul Film Festivali kapsamında, Ali Özgentürk’ün 1981 yılında çektiği At, Ayşen Gruda’yla Halit Akçatepe’nin birlikte rol aldığı, Ertem Eğilmez’in kültleşmiş filmi Süt Kardeşler ve Ayşen Gruda’nın ‘Kam Ana’ karakterini canlandırdığı Ezel Akay’ın Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? adlı filmleri de seyirciyle buluşacak. (film.iksv.org)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder