Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

18 Şubat 2012 Cumartesi

Tepenin Ardı'na Caligari Ödülü

Emin Alper’in ilk uzun metrajlı filmi Tepenin Ardı, Berlin Film Festivali Forum bölümünün ana ödülü olan Caligari Ödülü’ne değer görüldü. Jürinin Türkiye’den çağdaş bir western filmi olarak nitelediği Tepenin Ardı’nın ödülü 17 Şubat Cuma akşamı yapılan törenle yönetmeni Emin Alper’e verildi. Törenin ardından film bir kez daha seyirciyle buluştu. Tepenin Ardı, 62. Berlin Film Festivali’nde genç sinemacılara ve yenilikçi yapıtlara ayrılan Forum bölümünde dünya galasını yapmış ve hem eleştirmenlerin, hem de seyircinin büyük beğenisini kazanmıştı. Çekimleri geçen Ağustos ayından Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Balkusan Köyü yakınlarındaki bir boğazda tamamlanan Tepenin Ardı, western filmlerini andıran mekân kullanımı ve atmosferiyle, gerilim tonu yüksek bir aile dramını anlatıyor. Ailesiyle ve çevresiyle yaşadığı sorunlarla yüzleşmek yerine, tüm sorunların sorumlusu ilan edilebilecek bir düşman, bir günah keçisi yaratan maço erkek kültürünün trajedisini anlatan filmde Tamer Levent, Reha Özcan, Mehmet Özgür, Berk Hakman, Banu Fotocan ve Furkan Berk Kıran rol aldılar. Filmde profesyonel oyunculara, Ermenek ve Balkusan’dan seçilen Şevval Kuş ve Sercan Gümüş eşlik etti. Berlin Film Festivali’nde bu sene 28. kez verilen Caligari Ödülü’nü, 1998 yılında Kasaba ile Nuri Bilge Ceylan da kazanmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder