Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

5 Şubat 2012 Pazar

Altın Kestane Ay Büyürken Uyuyamam'ın

Üçüncü Altın Kestane Ödülleri’nde Şerif Gören’in Ay Büyürken Uyuyamam filmi “Yılın En Fena Filmi” seçildi. 33 sinema yazarının oylarıyla verilen ödüllerde “En Fena Yönetmen” ödülünü Anadolu Kartalları filmi ile Ömer Vargı aldı. “En Fena Kadın Oyuncu Performansı” ödülü Anadolu Kartalları filmindeki performansı ile Hande Subaşı’nın, “En Fena Erkek Oyuncu Performansı” ödülü Bendeyar filmindeki performansıyla Yaşar Alptekin’in oldu. “Alarm Zili” ödülünü Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak filmindeki rolüyle İsmail Hacıoğlu alırken, “Altın Çıngırak” ödülünü gazeteci Şirin Sever ile Engin Altan Düzyatan paylaştı. Jüri Özel Ödülü ise gazeteci-yazar Hıncal Uluç’un oldu. Alarm Zili ödülü, adayların kariyerlerindeki gidişata bir uyarı niteliği taşıyor. (arkapencere.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder