Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

31 Ocak 2012 Salı

Filmin başarısı için haber sayısı yeterli değil

Haberlerin, filmlerin gişe başarısı üzerindeki etkileri araştırıldı. Araştırma sonuçları, haber sayısının çokluğunun seyirci sayısı üzerinde her zaman olumlu sonuç vermediğini gösteriyor. PRNet Halkla İlişkiler Araştırma ve Değerlendirme şirketi, izlediği 2 bin 670 yayın organındaki 2011 yılına ait haberleri, BoxOffice Türkiye’nin saptadığı gişe rakamları ile karşılaştırdı. PRNet’in karşılaştırmasına göre, Eyyvah Eyvah 2, hem haberde hem seyircide birinci oldu. 3.947.988 kişinin seyrettiği Eyyvah Eyvah 2 ile ilgili olarak 1373 haber kullanıldı. Aşk Tesadüfleri Sever gişede ikinci film olurken hakkında 1216 haber yayınlanarak basında üçüncü sırayı aldı. Buna karşılık haber sıralamasında 17. olan Allah’ın Sadık Kulu: Barla 2.186.969 seyirci ile en çok izlenen üçüncü film oldu. Kaybedenler Kulübü basında 1231 haberle ikinci sırayı alırken seyirci sıralamasında 484 bin 440 seyirci ile kendine ancak 20. sırada yer bulabildi. Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm’de de benzer bir durum yaşandı. Film için 1176 haber yapılmasına rağmen ki dördüncü sıra anlamına geliyor, seyirci sıralamasında 527.814 ile 19. olabildi. 2011’de en fazla seyirci çeken 20 filmin, 12’sini yerli filmler oluşturuyor. (PRNet)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder