Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

27 Ocak 2012 Cuma

Ankara Uluslararası Film Festivali'nde dokuz film yarışacak

23. Ankara Uluslarası Film Festivali ön eleme sonuçları belli oldu. 23 filmin başvurduğu Ulusal Uzun Film Yarışması'nda jüri dokuz film seçti. Yapılan değerlendirmeye göre yarışacak filmler şunlar: Aşk ve Devrim (Serkan Acar), Canavarlar Sofrası (Ramin Matin), Entelköy Efeköy’e Karşı (Yüksel Aksu), Güzel Günler Göreceğiz (Hasan Tolga Pulat), Hicaz (Erdal Rahmi Hanay), İz (Tayfur Aydın), Mar (Caner Erzincan), Nar (Ümit Ünal) ve Yangın Var (Muraç Saraçoğlu). Ulusal Uzun Film Yarışması’nda; En İyi Film, Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü (özgün ya da uyarlama), En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Özgün Müzik, En İyi Kurgu dallarında toplam 12 ödül verilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder