Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

29 Ocak 2012 Pazar

Can'a Sundance'tan Jüri Özel Ödülü

Can filmi, dünyanın en büyük bağımsız film festivali olarak kabul edilen Sundance Film Festivali’nde, dramatik dalda sanatsal vizyon açısından Jüri Özel Ödülü kazandı. Raşit Çelikezer'in senaryosunu yazdığı ve yönettiği Can, Sundance Film Festivali'nin Dünya Sineması bölümünde gösterildi. Başrollerini Selen Uçer ve Serdar Orçin paylaştığı film, Altın Portakal'da da Behlül Dal Jüri Özel Ödülünü kazanmıştı. Raşit Çelikezer, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, “Filmimi bütün çocuklara adamıştım. Şimdi de bu ödülü küçük kızıma ve diğer çocuklara adıyorum. Çok teşekkür ederim” dedi. (sundance.org) Filmin konusu ise şöyle: Ayşe ve Cemal birbirlerini çok sevmiş ve evleneli daha birkaç yıl olmuştur. Kaçarak geldikleri Büyükşehir’de geçinebiliyor ve mutlu mesut yaşıyorlardır. Tek eksikleri bir çocuktur. Normal yollardan çocuk sahibi olamayınca Cemal’in zoruyla illegal yollara başvururlar. Ancak bu kararları onların yuvasının dağılmasına ve yeni gelişmelere yol açacaktır. (sinematurk.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder