Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

23 Ocak 2012 Pazartesi

Günay: Eski teşvikler aynen devam edecek

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sinema Genel Müdürü Mesut Cem Erkul’un “Gişe ve aile filmlerini destekleyeceğiz” açıklamalarının sinemacılar tarafından yanlış değerlendirildiğini belirterek, “Ortada değişen bir şey yok. Eski teşvikler aynen devam edecek. Biz sadece yeni bir destek yaratabilir miyiz onu tartışıyoruz” dedi. Günay, sinemacıların “Malkoçoğlu” isyanı haberi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Erkul’un bahsettiği desteklerin yeni bir yapılanma ile gerçekleştirileceğini söyledi. Günay, “Aralarında çok beğendiğim isimlerin de olduğu imzacı arkadaşlar, eğer beni arasalardı bu tür endişeler taşımalarına yer olmadığını öğrenirlerdi” diye konuştu. Günay, bu desteklerin zaten sektörün temsilcileri tarafından oluşturulan kurullarca belirlendiğini ve uygulamanın aynen devam edeceğini aktardı. Amaçlarının, toplumun beğenisini kazanmış ve gişe başarısı yakalamış filmlerin de desteklenmesi olduğunu söyleyen Günay, ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını ve ‘aile’ kavramını öne çıkartan filmlere nasıl destek olunabileceğini tartıştıklarını belirtti. Günay, sinema salonlarına da destek olmak istediklerini de söyledi ve “Örneğin bir kentin tek sinema salonu zor durumda. Biz ona elektrik, su vb. gibi alanlarda destek olmak istiyoruz. Salonu yerli filmlere daha çok açmaları koşuluyla başka türlük destekler de gündeme gelebilir. Bugün salonların doluluk oranı çok düşük. Bu oranı yukarılara çekebilmenin olanaklarını yaratmaya çalışıyoruz” dedi. Günay, Emek Sineması konusunda fazla konuşmak istemediğini, sürecin birkaç ay içinde netleşeceğini ifade etti. (Şenay Aydemir – Radikal)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder