Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

27 Ocak 2012 Cuma

Altın Bamya adayları belli oldu

Altın Bamya Akademisi ön jürisi 2011 yılında vizyona giren yerli sinema filmlerini değerlendirerek “Erkek Karakter, Kadın Karakter, Film ve Senaryo” dallarında geniş jürinin oylamasına açılacak 4. Altın Bamya Ödülleri adaylarını belirledi. Ayrıca, Altın Bamya Ödülleri / İzleyici Bamyası Ödülü sinema seyircilerinin web sitesinden 1 Şubat - 16 Mart tarihleri arasında yapacağı online oylama ile sonuçlanacak. Altın Bamya Ödülleri, Türkiye Sineması’nda kadınlarla ilgili yanlış mitlerin, algıların, cinsiyetçi bakışın sinemada yeniden üretilip temsil edilmesine ve bu ayrımcılığın kanıksanır kılınmasına, kadınlara dair alanların daraltılmasına bir eleştiri, bir karşı duruş, bir söz söyleme isteğiyle ortaya çıktı. 4. Altın Bamya Ödülleri kategori ve adayları şöyle:
Erkek Karakter kategorisinde 2011 / 4. Altın Bamya adayları: Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm (Behzat, Harun, Hayalet), Çınar Ağacı (Bütün Erkek Karakterler), Kurtlar Vadisi Filistin (Vadinin Tüm Kurtları).
Kadın Karakter kategorisinde 2011 / 4. Altın Bamya adayları: Bir Avuç Deniz (Anne), Çınar Ağacı (Bütün Kadın Karakterler), Ya Sonra (Didem).
Senaryo kategorisinde 2011 / 4. Altın Bamya adayları: Çınar Ağacı, Kurtlar Vadisi Filistin, Ya Sonra.
Film kategorisinde 2011 / 4. Altın Bamya adayları: Kaybedenler Kulübü, Çınar Ağacı, Ya Sonra.
Erkek Karakter, Kadın Karakter, Film ve Senaryo kategorilerindeki adaylardan geniş jürinin oylaması sonucu kategorisinde en çok oyu alanlara ödülleri, izleyici ve jüri özel ödülleriye birlikte 19 Mart’taki 4. Altın Bamya ödül töreninde verilecek .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder