Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

29 Şubat 2012 Çarşamba

Yeşiçam Ödülleri'ne mola

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ile birlikte dört yıldır ortaklaşa gerçekleştirdikleri "Yeşilçam Ödülleri"ni bu yıl düzenlemeyeceklerini açıkladı. Demircan, TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil ile Pera Palace Hotel'de düzenlediği basın toplantısında, sinema sektörünün dört yıldır düzenledikleri "Yeşilçam Ödülleri"ni benimsediği için gurur duyduklarını belirtti. Gelenekselleşen ödüllerin sinema sektörüne çok önemli maddi ve manevi katkı sunduğunu, Yeşilçam ve Türk sineması ile ilgili büyük bir farkındalık oluşturduğunu ifade eden Demircan, şunları söyledi: "Sinema meslek birlikleri ile de sürekli bir irtibat halindeydik. Teknik konulardaki itirazlarını dinledik, dikkate aldık. Bu programa paydaş olmalarını kendilerinden teklif ettik. Sinema meslek birlikleri ile toplantılar yaptık. Çok daha etkin, çok daha güçlü Yeşilçam Ödülleri üzerinde devam ederken, hiçbir haberimiz olmadan sinema meslek birlikleri bir basın toplantısı düzenledi. Birliğin geliştirdiği projenin detaylarını basından öğrendik." Demircan, "Yeşilçam Ödülleri'ni bir yıl süreyle donduruyoruz. Belediyemiz ve paydaşlarımızın ortak kararıyla sinema meslek birliklerinin düzenleyeceği yeni ödüllere şans vermek amacıyla Yeşilçam Ödülleri'ni bu yıl düzenlemeyeceğiz. Sinema meslek birliklerinin vereceği ilk ödülleri takip edip, ardından yeni bir değerlendirme yapacağız. Ödüllerin başarılı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder