Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

24 Temmuz 2012 Salı

Altın Portakal'da jüri başkanlığı tartışması

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Büyük Jüri'ye Hülya Avşar başkanlık yapacak. "Mizah, Muhalefet ve Demokrasi" ana teması üzerinde şekillenen festivalde Uzun Metraj Film Yarışması jürisinin de şu isimlerden oluştuğu açıklandı: Kutluğ Ataman (yönetmen), Levent Kazak (senarist), Uğur İçbak (görüntü yönetmeni), Gülseren Güçhan (akademisyen), Levent Kırca (oyuncu), Selçuk Yöntem (oyuncu), Sümer Tilmaç (oyuncu), Ayşegül Aldinç (şarkıcı-oyuncu), Pelinsu Pir (oyuncu), Tunca Arslan (SİYAD Başkanı), Mine Kırıkkanat (yazar), Erdil Yaşaroğlu (karikatürist). (altinportakal.org.tr) Açıklamadan kısa bir süre sonra, Kutluğ Ataman'ın yeni filmini gerekçe göstererek jüriden ayrıldığı duyuruldu. Ardından Levent Kırca jüri üyeliğinden çekildi ve "Hülya o festivalde başkanlık yapacak kadar yeterli genel ve sanat kültürüne sahip değil" açıklamasını yaptı. Avşar eleştiriye, "Bana verilen görevi sevgiyle, adaletle ve zaferle yerine getireceğim" diye cevap verdi. Selçuk Yöntem, Avşar'ın başkanlığı ile ilgili eleştirileri yersiz bulduğunu söyledi. (sabah, milliyet) Uzun metraj film yarışması için başvurular 6 Ağustos'ta sona erecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder