Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

19 Temmuz 2012 Perşembe

Altın Portakal'ın Jüri Başkanı Szabó

Dünya sinemasının usta yönetmenlerinden István Szabó, 49. Altın Portakal’ın uluslararası uzun metraj film yarışmasının jüri başkanlığını yapacak. Mephisto filmiyle, 1982 yılında Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar ve Cannes’da En İyi Senaryo ödülünü alan István Szabó, sadece Macar sinemasının değil, dünya sinemasının önde gelen yönetmenleri arasında sayılıyor. En son 2011 yılında 46. Karlovy Vary Film Festivali’nde Jüri Başkanlığı yapan István Szabó, Antalya’yı çok merak ettiğini; Altın Portakal’da görev yapmanın kendisi için mutluluk verici olduğunu söyledi. István Szabó’nun Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle 6-12 Ekim 2012 tarihlerinde düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenecek atölye çalışmasına da katılması bekleniyor. István Szabó 1938 yılında Budapeşte’de doğdu. 1959 yılında ilk kısa filmini, 1964 yılında da ilk uzun metraj filmini çekti. 1960’ların sonundan itibaren Avrupa Auteur Sineması geleneğini sürdüren Szabó, Orta Avrupa’daki politik ve kişisel çatışmaları ele alan yapımlarıyla tanındı. (altinportakal.org.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder