Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

26 Temmuz 2012 Perşembe

Levent Kırca'nın yerine Barış Pirhasan

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali uzun metraj film yarışmasında yönetmen Barış Pirhasan yeni jüri üyesi oldu. Pirhasan, jüride yer almasının kendisi için onur verici olduğunu söyledi. Usta Beni Öldürsene filminin senaryosuyla 34. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde (1997) "En İyi Senaryo" Ödülü’ne, O da Beni Seviyor filmiyle 38. Altın Portakal Film Festivali’nde (2001) Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü’ne değer görülen Barış Pirhasan, Usta Beni Öldürsene filmiyle 1998 Ankara Uluslararası Film Festivali’nde "En İyi Film", "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Senaryo" ödüllerinin de sahibi olmuştu. Jüride daha önce yer alan Levent Kırca, Hülya Avşar'ın başkanlığını protesto ederek üyelikten ayrılmıştı. (altinportakal.org.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder