Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

21 Mart 2015 Cumartesi

100. yılda 110 ödül

Beyoğlu Belediyesi Başkanlığı ve TÜRSAK Vakfı işbirliğiyle Türkiye sinemasının 100 yıllık geçmişini kutlamak için hazırlanan proje çerçevesinde 110 ödül verilecek. 200'e yakın kişiden oluşan jüri, 100 yılın En İyi On'larını belirledi. Belirlenen kategoriler ve ödüllere değer görülenler şöyle:
En İyi On Drama Filmi: Susuz Yaz, Eşkıya, Selvi Boylum Al Yazmalım, Yol, Sürü, Umut, Masumiyet, Muhsin Bey, Gelin, Bir Zamanlar Anadolu'da.
En İyi On Yönetmen: Atıf Yılmaz, Halit Refiğ, Metin Erksan, Nuri Bilge Ceylan, Lütfi ÖmerAkad, Şerif Gören, Yavuz Turgul, Yılmaz Güney, Zeki Demirkubuz, Zeki Ökten.
En İyi On Senaryo: Masumiyet, Babam ve Oğlum, Susuz Yaz, Eşkıya, Kış Uykusu, Muhsin Bey, Selvi Boylum Al Yazmalım, Sürü, Yol, Züğürt Ağa.
En İyi On Drama Kadın Oyuncu: Fatma Girik, Filiz Akın, Hülya Avşar, Hülya Koçyiğit, Meltem Cumbul, Müjde Ar, Nebahat Çehre, Zuhal Olcay, Türkan Şoray, Selda Alkor.
En İyi On Drama Erkek Oyuncu: Ayhan Işık, Çetin Tekindor, Fikret Hakan, Fikret Kuşkan, Haluk Bilginer, Kadir İnanır, Tarık Akan, Tuncel Kurtiz, Şener Şen, Yılmaz Güney.
En İyi On Komedi Filmi: Hababam Sınıfı, Züğürt Ağa, Vizontele, Eyvah Eyvah, Her Şey Çok Güzel Olacak, Hokkabaz, Kapıcılar Kralı, Arabesk, Turist Ömer, Çiçek Abbas.
En İyi On Komedi Kadın Oyuncu: Adile Naşit, Ayşen Gruda, Binnur Kaya, Demet Akbağ, Demet Evgar, Mürüvvet Sim, Nevra Serezli, Perran Kutman, Suna Pekuysal, Yasemin Yalçın.
En İyi On Komedi Erkek Oyuncu: Ata Demirer, Cem Yılmaz, Engin Günaydın, İlyas Salman, Kemal Sunal, Metin Akpınar, Sadri Alışık, Şener Şen, Halit Akçatepe, Zeki Alasya.
En İyi On Müzik: Atilla Özdemiroğlu, Cahit Berkay, Erken Oğur, Mazlum Çimen, Melih Kibar, Metin Bükey, Nedim Otyam, Rahman Altın, Yalçın Tura, Zülfü Livaneli.
En İyi On Görüntü Yönetmeni: Ali Uğur, Aytekin Çakmakçı, Çetin Tunca, Ertunç Şenkay, GaniTuranlı, Gökhan Tiryaki, İlhan Arakon, Kriton İliadis, Soykut Turan, Uğur İçbak.
Seçici Kurul Saygı Ödülleri: Ömer Kavur, Münir Özkul, Erol Taş, Öztürk Serengil, Ekrem Bora, Cüneyt Arkın, Memduh Ün, Safa Önal, Erol Günaydın, Yılmaz Atadeniz, Türker İnanoğlu, İzzet Günay, Ediz Hun.
Tören 23 Mart Pazartesi günü düzenlenecek.(medyatava.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder