Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

4 Mart 2015 Çarşamba

Ankara Festivali'nin jüri başkanı Onur Ünlü

26. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin ulusal uzun kategorisinde jüri başkanlığını yönetmen Onur Ünlü üstlenecek. Ünlü, ilk sinema deneyimine 2006 yılında Polis filmi ile başlamıştı. Ünlü'nün yönetmenliğini yaptığı diğer filmler şöyle: Beş Şehir (2009), Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi (2011), Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013), İtirazım Var (2014). Festival 23 Nisan - 3 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Festival yarışması için başvuru süresi tüm kategorilerde 4 Mart Çarşamba günü saat 17.00'de sona erecek. Yarışmaya katılmak isteyenlerin, yönetmelikte belirtilen belgeler ile birlikte filmlerini, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı, Ankara Uluslararası Film Festivali, Farabi Sokak, 29/1 Çankaya, 06690 Ankara adresine göndermeleri gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder