Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

18 Mart 2015 Çarşamba

Karışık Kaset

Yönetmen: Tunç Şahin
Senaryo: Mert H. Atalay, Tunç Şahin
Oyuncular: Sarp Apak, Özge Özpirinçci, Hilmi Özçelik
Yıl: 2014
Konu: Ulaş (Sarp Apak) ile İrem'in (Özge Özpirinçci) 20 yıl önce başlayıp, günümüze dek gelen aşk serüveni fonda hepimiz için çok özel olan Türkçe pop müzik şarkılarının eşliğinde anlatılıyor. 13 yaşındaki Ulaş, güzeller güzeli İrem'e deliler gibi aşıktır ama çok da çekingendir. Bir gün babasının tavsiyesine uyarak, İrem'e olan aşkını bir karışık kasetle ilan etmeye karar verir. (sinematurk.com)
Ulaş, Milliyet gazetesi magazin servisinde serbest muhabir olarak çalışmaktadır. Şefi Cumhur (Hilmi Özçelik) ile arasında şu konuşma geçer:
Ulaş: Ağabey, yazının altında imzam olacak mı?
Cumhur: İmzanı koymaya değer bir yazı yazacak mısın?
Ulaş: Anladım ağabey, tamam.
Cumhur: Ulaş bak, hafta sonu ekleri ikiye çıkıyor. Muzaffer Ağabey seni beğenirse eklere alırız. Kadrolu. (sineteci)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder