Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

23 Aralık 2011 Cuma

Eczacıbaşı’ndan Emek Sineması formülü

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Emek Sineması’nın yapılmasına ve işletmesine talip olduklarını, bunun için altı ay istediklerini söyledi. İKSV’nin 2011 yılını değerlendirildiği ve 2012 hedeflerinin paylaşıldığı toplantıda konuşan Eczacıbaşı, İKSV olarak çözümün bir parçası olmaya karar verdiklerini belirtti. Eczacıbaşı “Emek Sineması’nı yeniden yapmak isteyenlerle, buna karşı olanlar arasında bir diyalog platformu oluşturmaya çalıştık. Ne olduğunu bilmediğimiz projeye muhalefet edemeyiz. O yüzden ‘Kim yapacak, nasıl yapacak, niye yıkılacak?’ sorularını sorduk. Çok istememize rağmen bu soruların cevabını alamadık, şeffaf bir ortam sağlayamadık. Bu şekilde yapılan bir projenin kültür sanat ortamına bir katkısı olacağını sanmıyoruz. Bu nedenledir ki, İKSV olarak çözümün bir parçası olmaya karar verdik. Bize altı ay verilsin. Emek’i aslına uygun, Beyoğlu’nun dokusunu bozmayacak, kültür sanat hayatına katkıda bulunacak bir şekilde restore edelim ve işletelim. Ümidimiz girişimimizin başarılı olması” dedi. Eczacıbaşı, Türk insanının Emek Sineması’na sahip çıktığını ve bunun çok büyük bir güç olduğunu söyledi. Eczacıbaşı, “İnsanlar bu kadar yüksek sesle tepki vermeseydi, projeye talip olma gücünü kendimizde bulamazdık. Emek’i kurtarırsak, bunu hep birlikte başaracağız. Sinemanın aslına uygun inşaası, kamu adına çok kârlı bir iş olmayacak. Ama bize destek olan kamu kuruluşları, İstanbul’a önemli bir eser kazandırmanın gururunu yaşayacak” diye konuştu. (Gazeteler)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder