Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

23 Aralık 2011 Cuma

Yeşilçam Film Akademisi Ödülleri

Son iki yıldır düzenlenen Yeşilçam Ödülleri’ne tepkilerin artması nedeniyle sinema meslek birlikleri bir araya gelerek Yeşilçam Film Akademisi Ödülleri’ni düzenleme kararı aldı. Ödüllendirme sisteminde Yeşilçam’a benzer nitelikler taşıyacak olan Yeşilçam Film Akademisi’nde seçiciler kurulu her kategoride 5’er aday belirleyecek. Daha sonra da film dağıtımcılarının, salon işletmecilerinin de temsil edildiği 2 bin 500 kişilik jüri adaylar arasında seçim yapacak. Sinema Meslek Birlikleri Güç Birliği projesi olarak hayata geçirilecek Yeşilçam Film Akademisi Ödülleri’nin ilk kez 2012 yılında verilmesi planlanıyor. Bu yıl Türkiye’de vizyona girmiş bütün yerli filmler bu ödüllendirme sisteminin doğal aday adayı sayılacak. Her ödül kategorisi için 5 adayın belirlenecek ve adaylar arasından her kategorinin “En İyi”si seçilecek. Projede yer alan örgütler şunlar: BİROY (Sinema Oyuncuları Meslek Birliği), BSB (Belgesel Sinemacılar Meslek Birliği), FİYAB (Film Yapımcıları Meslek Birliği), SETEM (Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği), SESAM (Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği), SE-YAP (Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği), SİNEBİR (Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği), TESİYAP (Televizyon ve Sinema Yapımcıları Meslek Birliği), SİNESEN (Sinema Emekçileri Sendikası), OYUNCULAR SENDİKASI, ÇASOD (Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği), FİLM-YÖN (Film Yönetmenleri Derneği), SENDER (Senaryo Yazarları Derneği), SODER (Sinema Oyuncuları Derneği), TÜRSAK (Türkiye Sinema Audivisuel Kültür Vakfı), TÜRSAV (Türk Sinema Vakfı).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder