Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

23 Aralık 2011 Cuma

Randevu’da onur ödülleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ve Avrupa Birliği Bakanlığı’nın katkılarıyla, TÜRSAK Vakfı tarafından her yıl gerçekleştirilen, yılın son Film Buluşması “Uluslararası Randevu İstanbul Film Festivali”nin açılış töreninde sinema yazarı ve eleştirmeni Atilla Dorsay’a onur ödülü verildi. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen törende Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Dorsay’a ödülünü takdim ederken “Emek Sineması’nın sahnesinde daha nice ödüller alacaksınız” dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın her yıl kültür sanat alanında üstün çalışmalara ve başarılara imza atmış isimlere layık gördüğü kültür sanat ödülü, oyuncu Şener Şen’e verildi. Diğer onur ödüllerini, yönetmen Çağan Irmak, fotoğraf ustası Ara Güler, sinemanın her alanında çalışan Muzaffer Hiçdurmaz aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder