Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

11 Aralık 2011 Pazar

Emek Sineması için acil toplantı

9. İdare Mahkemesi’nin kararıyla Emek Sineması’nın yıkılma yolu yeniden açıldı. Bu gelişme üzerine Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Yönetim Kurulu, “Emek’i yıktırmayacağız” başlıklı bir mektup yayımlayarak, Emek’in yıkımının sonuna kadar karşısında olacaklarını bildirdi. Mektupta, “Emek, onlarca yıldır binlerce filmde ‘Sinema Bir Şenliktir’ dediğimiz salondur... Ahmet Uluçay’ın sinema sevdasının ve ‘Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’ın somut halidir... Emek, Lütfi Akad’dır, Ken Russell’dır... Emek, bizimdir. Emek, biziz” denildi. SİYAD’ın Onursal Başkanı Atilla Dorsay da Sabah gazetesinin Cumartesi ekinde yayımlanan yazısında Emek Sineması’na kazma vurulduğu gün gazeteciliği bırakacağını açıkladı. Çeşitli kamuoyu örgütleri de yıkımın engellenmesine yönelik acil durum toplantı çağrısı yaptı. Toplantı, 12 Aralık pazartesi günü saat 19:00’da BEKS’te (Danışman / Danişment / Hazzopulo Geçidi, No: 1) yapılacak. Konu ile ilgili açıklamada, “Parsel parsel yitirdiğimiz yaşam alanlarımıza bir yenisini eklememek, her türlü mücadelenin kamusal alanı olan Beyoğlu’nu parça parça elimizden alınmasına sessiz kalmamak için bir araya geliyoruz” denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder