Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

23 Aralık 2011 Cuma

Sadeliğin Derinliğinde Lütfi Ö. Akad Sineması

Bilim ve Sanat Vakfı, 19 Kasım’da vefat eden Türk sinemasının kurucu yönetmenlerinden Lütfi Ö. Akad’la ilgili üç oturumlu bir panel düzenleyecek. Hayal Perdesi Sinema Dergisi’nin organize ettiği ve 24 Aralık’da gerçekleştirilecek panel, Akad’ın “Anadolu Üçlemesi”nin son ayağı olan Diyet (1974) filminin gösterimiyle başlayacak. Film gösteriminden sonra panelin ilk oturumunda sinema tarihçisi Burçak Evren, Mimar Sinan Üniversitesi’nde akademisyenlik yapan Prof. Sami Şekeroğlu ve Film Arası Dergisi’nin yayın yönetmeni Suat Köçer yer alacak. İkinci oturumda Otobüs Yolcuları (1961) ve Karanlıkta Uyananlar (1964) gibi Türk sinemasının önemli filmlerine imza atan yönetmen Ertem Göreç ve başta Vesikalı Yarim (1968) olmak üzere Türk sinemasının pek çok klasiğinde pay sahibi olan senarist ve yönetmen Safa Önal, Akad’ı ve sinemasını anlatacak. Üçüncü oturumda ise Akad’ın sinema serüveninde önemli bir yeri olan, Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Sezer Sezin ve Nilüfer Aydan hazır bulunacak. (hayalperdesi.net)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder