Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

12 Ekim 2012 Cuma

Altın Portakal Güzelliğin On Par' Etmez'in

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda En İyi Film Ödülü'nü Güzelliğin On Par' Etmez (Hüseyin Tabak), En İyi İlk Film Ödülü'nü Zerre aldı. En İyi Film Ödülü'nü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sundu. Cam Piramit'te Cuma akşamı düzenlenen ödül töreninde, En İyi Yönetmen Ödülü ise Erdem Tepegöz'e (Zerre) verildi. Jüri Özel Ödülü'ne Toprağın Çocukları (Ali Adnan Özgür) layık görüldü. Diğer ödüller şöyle:
En İyi Erkek Oyuncu. Abdülkadir Tuncer (Güzelliğin On Par' Etmez)
En İyi Kadın Oyuncu: Anna Andrusenko (Elveda Katya)
En İyi Senaryo: Hüseyin Tabak (Güzelliğin On Par' Etmez)
En İyi Müzik: Tamer Çıray (Elveda Katya)
En İyi Görüntü Yönetmeni: Florent Herry (Pazarları Hiç Sevmem)
En İyi Sanat Yönetmeni: Tora Aghaboyava (Zerre)
En İyi Kurgu Ödülü: Christoph Loidl (Güzelliğin On Par' Etmez)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Lale Yavaş (Güzelliğin On Par' Etmez)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Tansu Biçer (Küf)
Behlül Dal Jüri Özel Ödülü: Yüşa Durak (Güzelliğin On Par' Etmez)
Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü: Nimet İnkaya ve Gina Benezra (Küf)
SİYAD Ödülü: Zerre (Erdem Tepegöz)
Seyirci ödülü: Elveda Katya
Gecede Oda TV davasından tutuklu gazeteci Soner Yalçın'ın Sivas olaylarını anlattığı Menekşe'den Önce belgeseli Toplumsal Duyarlılık Ödülü'nü aldı. (fotoğraf: NTV)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder