Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

23 Ekim 2012 Salı

Malatya'da barış filmleri

Bu yıl ana teması "Ortadoğu ve barış" olan 3. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin ulusal film yarışmasına katılan 10 film belli oldu. 9-15 Kasım tarihleri arasındaki festivalde yarışacak bazıları ödüllü yerli filmler şunlar: Şimdiki Zaman (Belmin Söylemez), Tepenin Ardı (Emin Alper), Zerre (Erdem Tepegöz), Lal Gece (Reis Çelik), Babamın Sesi (Orhan Eskiköy, Zeynel Doğan), Ana Dilim Nerede? (Veli Kahraman), Yük (Erden Kral), Devir (Derviş Zaim), Ferah Feza (Elif Refiğ), Ateşin Düştüğü Yer (İsmail Güneş). Ulusal yarışmanın jüri başkanlığını senarist ve yönetmen Biket İlhan üstlendi. Jüride ayrıca, gazeteci Fecir Alptekin, oyuncu Pelin Batu, yönetmen Mehmet Eryılmaz ve sinema yazarı Rasih Yılmaz yer alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder