Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

20 Ekim 2012 Cumartesi

Sinemacılar Altın Portakal’a kızgın


Aralarında SESAM’ın da bulunduğu 10 sinema birlik ve meslek kuruluşu, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Güzelliğin On Par’ Etmez filmine en iyi film ödülü verilmesini eleştirdi. Yapılan ortak açıklamada, Ulusal Yarışma Bölümü’ne yönetmelik gereği, yapımcısı Türkiye’de kurulmuş bir şirkete ait filmin katılması gerektiğine dikkat çekildi. Söz konusu filmin yapımcısının bir Avusturya şirketi olduğuna işaret edilen açıklamada, “Karşı çıktığımız konu başka ülkelerin filmlerinin Türkiye yapımıymış gibi kabul edilmesi veya sunulmasıdır. Böyle bir filmin yeri olsa olsa ancak festivalin uluslararası yarışma bölümü olabilirdi. Festival yönetiminin ve bazı jüri üyelerinin ısrarla filmin ulusal yarışmalı bölüme kabul edilmesinin arkasında durmaya çalışıp kamuoyu yaratma gayreti, bir ayıbın örtülmesi çabası olarak bu ülkenin sinemacıları olan bizleri son derece şaşırtmıştır” denildi. Ortaya çıkan skandalın faturasının sinemaya ve festivallere kesilemeyeceği belirtilen açıklamada, Antalya Film Festivali yönetimi bu konuda gerekli adımları atmaya çağrıldı. Açıklamayı; Sinema Oyuncuları Meslek Birliği BİROY, Film Yönetmenleri Derneği FİLMYÖN, Film Yapımcıları Meslek Birliği FİYAB, Sanatsal Etkinlikler Komisyonu SEK, Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği SESAM, Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği SETEM, Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği SE-YAP, Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği SİNEBİR, Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği TESİYAP ve Yeni Sinema Hareketi YSH imzaladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder