Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

7 Ekim 2012 Pazar

Antalya'da onur gecesi


Ana teması “Mizah, Muhalefet ve Demokrasi” olarak belirlenen 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, cumartesi akşamı açılış  ve onur ödülleri töreniyle başladı. Gecede Türkan Şoray'a, Sanatta Sosyal Sorumluluk Ödülü verildi. Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'ndeki törende ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'dan alan Türkan Şoray yaptığı konuşmada, “Türk sineması son yıllarda özgün, kişisel sineması ile çok güzel yerlere geldi ve dünya sinemasında, dünyada festivallerde artık Türk filmlerinden bahsediliyor. Türk filmleri ödüller kazanıyor. Bundan büyük gurur duyuyorum. Ülkemiz adına çok gurur verici. Bu gece meslektaşlarım da burada. Onlar filmleriyle yarışacaklar. Hepsini emeklerinden dolayı kutluyorum” dedi. Akaydın, ödülünü Türkan Şoraya verirken “Atatürk Cumhuriyeti'nin gerçek sultanına” diye seslendi. Törende ayrıca, yönetmen Duygu Sağıroğlu, yapımcı Necip Sarıcı, oyuncular Güler Ökten, Salih Güney, Meral Zeren ve Macar yönetmen Istvan Szabo'ya “Yaşam Boyu Onur” ödülü, ışık şefi Erol Batıbeki'ye “Sinema Emek Ödülü”, Işık Yenersu'ya ise “Yıldırım Önal Anı Ödülü” verildi. (fotoğraf: NTV)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder