Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

15 Ekim 2012 Pazartesi

Malatya Film Festivali yaşam boyu başarı ödülleri

3. Malatya Film Festivalinde verilecek yaşam boyu başarı ve onur ödülleri belli oldu. Yaşam Boyu Başarı Ödülüne bu yıl Münir Özkul ve Türker İnanoğlu, Onur Ödülüne ise Türkan Şoray, Kadir İnanır ve John Sayes layık görüldü. Ödüller, 9 Kasım Cuma günü saat 19:00da Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek Festival Açılış Töreni'nde verilecek. Ali Can Sekmeç’in Özkul ve İnanoğlu için özel olarak hazırladığı, sanatçıların daha önce hiçbir yerde yayınlanmayan fotoğraflarının da bulunduğu “Türk Sinemasında 55 Yıl: Türker İnanoğlu” ve “Kendine Benzeyen Adam: Münir Özkul”  kitapları festival yayınları arasındaki yerini alacak. “Kendine Benzeyen Adam: Münir Özkul” kitabı ise büyük usta için yazılmış ilk ve tek kitap olma özelliğini taşıyor.  (malatyafilmfest.org.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder