Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

17 Kasım 2012 Cumartesi

Altın Kayısı Tepe'nin Ardı'na

Malatya Uluslararası Film Festivali Ulusal Uzun Metraj kategorisinde En İyi Film Ödülü'nü yönetmenliğini Emin Alper'in yaptığı Tepenin Ardı filmi aldı. Tepenin Ardı, En İyi Senaryo ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerine de sahip oldu. En İyi Yönetmen Ödülü, Lal Gece ile Reis Çelik'e verildi. Altın Kayısı Ödülleri'ni alanlar şöyle:
En İyi Film: Tepenin Ardı (Emin Alper)
En İyi Yönetmen: Reis Çelik (Lal Gece)
En İyi Kadın Oyuncu: Jale Arıkan (Zerre)
En İyi Erkek Oyuncu: Tamer Levent, Mehmet Özgür, Reha Özcan, Berk Hakman, Firkan Berk Kiran (Tepenin Ardı)
En İyi Senaryo: Emin Alper (Tepenin Ardı)
En İyi Özgün Müzik: Saki Çimen (Ateşin Düştüğü Yer)
En İyi Kurgu: Mesut Ulutaş (Zerre)
En İyi Görüntü Yönetmeni: Ercan Yılmaz (Güneşin Düştüğü Yer)
SİYAD Ödülü: Tepenin Ardı (Emin Alper)
Jüri Özel Ödülü: FerahFeza (Elif Refiğ)
En iyi film 30 bin, en iyi yönetmen 10 bin, diğer dallarda ödül kazananlara da 6 bin lira para ödülü ve festival heykelciği verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder