Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

11 Kasım 2012 Pazar

Lal Gece'ye Brüksel'den iki ödül


Reis Çelik'in senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği Lal Gece, 39’uncu Brüksel Uluslararası Bağımsız Film Festivali’nde En İyi Film ödülünü kazandı. Reis Çelik’e de En İyi Yönetmen ödülü verildi. Filmin başrol oyuncusu İlyas Salman, filminin gösterimi öncesi yaptığı açıklamada “Bu filmde sübyancılığa soyunduğum için herkesten özür diliyorum. Beni bu filme oyuncu seçen yönetmenimden nefret ediyorum” diye espri yaptı. İki aile arasındaki kan davasını bitirmek için kendisinden yaşça çok büyük bir adamla evlendirilen kızın ilk gecesini hikaye eden Lal Gece, gerçek bir öyküye dayanıyor. (fifi-bruxelles.be)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder