Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

12 Kasım 2012 Pazartesi

Küf'e Selanik'ten ödül


Ali Aydın’ın ilk uzun metrajlı filmi Küf, 53. Selanik Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü Gümüş İskender’i kazandı. Dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali’nden Geleceğin Aslanı ödülüyle dönen film, Türkiye prömiyerini geçen ay 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleştirmişti. Ödülü alan yapımcı Ahmet Boyacıoğlu (fotoğrafta sağda), “Türkiye Kültür Bakanı yarın çok mutlu olacak. Çünkü, iki projemiz daha Agora bölümünde ödüllendirildi. Bu da bize Bakanlık’tan daha fazla yardım talebinde bulunmamıza imkan sağlayacak. Jüri’ye filmin mesajını aldığı için müteşekkirim” diye konuştu. Küf, 18 yıldır kayıp olan oğlunu arayan, demiryollarında yol bekçisi olan Basri’nin, toplum tarafından yalnızlaştırılmasını ve vicdanın insanı ummadığı bir anda nasıl çepeçevre sarabileceğini anlatıyor. Küf’ün başrollerinde Ercan Kesal, Muhammet Uzuner ve Tansu Biçer oynuyor. Agora bölümünde, 8. Kesişen Yollar (Crossroads) Ödülü’ne, senaryosunu yazdığı ve yönettiği Senem Tüzen’in Ana Yurdu (Motherland) layık görüldü. Yunan post prodüksiyon firması Two Thirty Five, ses ve görüntü için bütün prodüksiyonu üstlenirken, Cannes Yapımcılar Ağı, filmin yapımcısını 2013’deki Yapımcılar Ağı’nda yer alması için davet etti. Melisa Önel’in yönettiği Kumun Adı (Seaburners) ise Agora Yapım Aşaması Ödülü aldı. Graal ve Cirelabs Greece firmaları, ödül kazanan filmlere 70 bin Euro’ya kadar post prodüksiyon hizmeti alma olanağı sağlıyor. (filmfestival.gr /motionteam)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder