Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

1 Kasım 2012 Perşembe

Ekmek ısrafını önleyecek 23 filme destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu, destek vereceği 23 projeyi açıkladı. Kurul, toplam 5 milyon 290 bin lira destek verilecek projelere, ekmek ısrafının önlenmesi ve ihtiyaç fazlası ekmeğin değerlendirmesine ilişkin gizli ve açık spotların kullanılması yönünde tavsiye kararı aldı. Projeler, doğrudan ve geri ödemeli olarak desteklenecek. Yapımcıların 45 gün içinde bakanlık ile sözleşme yapması gerekiyor. Kurul, iki filmin de adının ve yönetmenin değiştirilmesini ve ardından onaya sunulmasını istedi. Buna göre, Çanakkale İçinde'nin adı Çanakkale Yolun Sonunda, Seni Seviyorum Adamım'ın adı da Gitmeden Önce diye değiştirilecek. Sinema Destekleme Kurulu'nun 250 ila 400 bin lira destekleyeceği uzun metrajlı film projeleri şunlar: Hiç, Bay Abdul, Baykuş, İçimdeki Balık, Saklı, Benimle Oynar mısın?, Peri Masalı, Beni Sen Anlat, İstanbul Hatırası, Yunus Emre Aşkın Sesi ve İksir. İlk filmini çekecek yönetmenlere de 200 ila 250 bin lira destek verilecek. Bu filmler de şöyle: Paşa Geldi (Ali İlter), Dolanma (Tunç Davut), Toz Bezi (Ahu Öztürk Uzunyayla), Annemin Şarkısı (Erol Mintaş) ve Çekmeköy Underground (Aysim Türkmen). Uzun metrajlı kurgu film yapım sonrası projelerinden Sev Beni, Bahar İsyancıdır, Işığa Yürümek, Zeytin Zamanı ve Sesime Gel'e 60 ila 70 bin lira destek sağlanacak. Kurul, 66 filmi ise desteklenmeye değer bulmadı. Bu filmler arasında iki ödüllü yönetmen Özcan Alper'in Rüzgarlı Bir Güne Ağıt (Rüzgarın Hatıraları) projesi de bulunuyor. (kultur.gov.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder