Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

10 Aralık 2012 Pazartesi

Altın Lale için başvurular başladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 32. İstanbul Film Festivali, 30 Mart-14 Nisan 2013 tarihleri arasında yapılacak. Altın Lale Ulusal Yarışma için son başvuru tarihi 28 Ocak 2013 olarak belirlendi. Ulusal Yarışma kategorisinde seçilen filmlere jüri tarafından; En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Özgün Müzik ve Jüri Özel ödülleri verilecek. En İyi Film'in ödülü 150 bin lira olarak saptandı. Jüri Özel Ödülü'nü Efes Pilsen üstlendi. Ödül miktarı 30 bin lira. Festival çerçevesinde gerçekleştirilecek "Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi"ne başvuruların ise 21 Ocak 2013 akşamına kadar yapılması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder