Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

16 Aralık 2012 Pazar

Ankara Film Festivali başvuruları başladı

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından Halkbank sponsorluğunda düzenlenen 24. Ankara Uluslararası Film Festivali, 14 - 24 Mart 2013 tarihlerinde yapılacak. Ulusal kısa film, ulusal belgesel film ve ulusal uzun film yarışmaları için başvurular başladı. Son başvuru tarihi 14 Ocak 2013. Ulusal Uzun Film Yarışması'nın gerçekleştirilebilmesi için en az altı filmin başvurması ve ön değerlendirmeyi geçmesi gerekiyor. Yarışmada en çok dokuz film yarışabilecek. Bu filmlerin 1 Ocak 2012 tarihinden sonra yapılması koşulu aranıyor. Yarışmada; en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi sanat yönetmeni, en iyi özgün müzik, en iyi kurgu ve Onat Kutlar en iyi senaryo dallarında ödül verilecek. Ayrıca Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü sunulacak. İlk uzun filmleriyle katılanlara da umut veren yeni yönetmen, umut veren yeni kadın oyuncu, umut veren yeni erkek oyuncu ve umut veren yeni senaryo yazarı ödülü takdim edilecek. Filmlerin başka festivallere katılmış ya da ödül almış olması bir engel teşkil etmeyecek. (filmfestankara.org.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder