Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

24 Aralık 2012 Pazartesi

SİYAD Ödülleri 21 Ocak'ta verilecek

45. Sinema Yazarları Derneği SİYAD Ödülleri, 21 Ocak pazartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenecek törenle verilecek. SİYAD'ın 91 üyesinin oylarıyla iki turlu seçim sonucunda saptanacak ödüllerle, 2012'de sinemalarda gösterilen yerli yapımlar içinde, film, yönetmen, kadın ve erkek oyuncu gibi 11 kategoride "en iyiler" belirlenecek. SİYAD, 59 filmi değerlendirecek. SİYAD, sinemaya büyük hizmetleri geçmiş dört kişiye de ödül verecek. Tuncan Okan Sinema Emek Ödülü, sinema yazarı Sevin Okyay'a sunulacak. Yönetmen Feyzi Tuna, oyuncu Necla Nazır Onur Ödülü, besteci, oyun yazarı ve oyuncu Arif Erkin Sinema Emek Ödülü alacak. Gecede ayrıca en iyi belgesel ve en iyi kısa film ödülü açıklanırken, en iyi yabancı filmi getirip Türkiye sinemalarında ticari dolaşıma sokan şirket de ödüllendirilecek. SİYAD'ın son ödül törenine yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın hırka ile katılması eleştirilere neden olmuş, SİYAD Onursal Başkanı Atilla Dorsay, sinema yazarları arasında bir daha ödül töreni yapılmaması eğiliminin oluştuğunu belirterek "Bir salonda tören yapmaktansa, kendi aramızda bir restoranda toplanıp ödül alanları açıklayacağız. Bunu eleştirildiğimiz için değil, kendimiz istediği için yapacağız" demişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder