Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

29 Aralık 2012 Cumartesi

Van'ın en iyisi Öfkeli Çılgınlık Karamsar Çile

1. Uluslararası Van Gölü Film Festivali'nde, Öfkeli Çılgınlık Karamsar Çile (Hatice Yakar), En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerini kazandı. En İyi 2. Film Kırık Midyeler (Seyfettin Tokmak), En İyi 3. Film İz-Reg (Tayfur Aydın) seçildi. Ödüller şöyle: En İyi Erkek Oyuncu: Uğur Mehmetoğlu, Seydo Çelik (Kırık Midyeler), En İyi Kadın Oyuncu: Selen Uçar (Can), En İyi Senaryo: Mahur Özmen (Adalet Oyunu), En İyi Görüntü Yönetmeni: Ertunç Şenkay (Öfkeli Çılgınlık Karamsar Çile), En İyi Film Müziği: Selim Demirdelen (Nar), En İyi Sanat Yönetmeni: Natali Yeres (Adalet Oyunu), Jüri Özel Ödülü: Ben Uçtum Sen Kaldın (Mizgin Müjde Arslan). Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi; Yeşim Ustaoğlu başkanlığında, Mehmet Güleryüz, Mustafa Biber, Suna Yıldızoğlu ve Yücel Ünlü'den oluştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder