Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

15 Nisan 2014 Salı

Altın Lale Ulusal'da 10 film yarışacak

33. İstanbul Film Festivali Altın Lale Ulusal Yarışması'nda 10 film ödüle aday. Yarışmadaki dört film dünya, üç film Türkiye prömiyeri yapacak. Ulusal Yarışma'nın filmleri şunlar:
Silsile (Ozan Açıktan)
Şarkı Söyleyen Kadınlar (Reha Erdem)
Sesime Gel (Hüseyin Karabey) / Türkiye prömiyeri
Gittiler (Kenan Korkmaz) / Dünya prömiyeri
Kumun Tadı (Melisa Önel) / Türkiye prömiyeri
Bir Varmış Bir Yokmuş (Kazım Öz)
Ben O Değilim (Tayfun Pirselimoğlu) / Türkiye prömiyeri
Deniz Seviyesi (Esra Saydam, Nisan Dağ) / Dünya prömiyeri
Ayhan Hanım (Levent Semerci) / Dünya prömiyeri
İtirazım Var (Onur Ünlü) / Dünya prömiyeri
Ulusal Yarışma'nın jüri başkanlığını yönetmen Derviş Zaim üstlenecek. Jüri; En İyi Film, En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Özgün Müzik dallarında ödül verecek. En İyi Film, 150 bin lira para ödülü kazanacak. Festivalde ayrıca, Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birliği FIPRESCI, Radikal Gazetesi Halk Ödülü ve Seyfi Teoman En İyi Film Ödülü belirlenecek. Ödüller, 19 Nisan Cumartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenecek kapanış töreninde sunulacak. (film.iksv.org)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder