Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

12 Nisan 2014 Cumartesi

Eyyvah Eyvah 3

Yönetmen: Hakan Algül
Senaryo: Ata Demirer
Oyuncular: Ata Demirer, Demet Akbağ, Özge Borak
Yıl: 2014
Konu: Hüseyin Badem, ailesine bakabilmek için her fırsatı değerlendirmekte, hatta geceleri yörenin izbe pavyonlarında bile klarnetini çalmaktadır. Firuzan ise hayatına İstanbul'da devam etmekte ve gün geçtikçe daha meşhur olmaktadır. Ama ayrı şehirlerde ayrı hikayeler yaşayan bu insanların ortak bir yönü vardır ki, kendileri bilmeseler de feleğin çemberinden geçmek üzerelerdir (sinematurk.com). Firuzan'ın (Demet Akbağ) çevresi gazetecilerle doludur. Hüseyin televizyonda onu seyrederken "Aldı kadın yürüdü be" der. Ama "star olmuş onu unutmuştur." Bir gece Esat (Durul Bazan), kendisini terkeden sevgilisi dansözü (Elif Erdoğan) vurmak için Hüseyin'in çalıştığı pavyonu  basar. Karakolluk olurlar. Ancak gazetede çıkan haberde, Hüseyin'in fotoğrafı vardır ve başlık şöyledir: "Dansöz sevgilisi için mekan bastı". Haberi yayınlayan gazete Habertürk'tür. Habertürk yazarı Esin Övet de, Firuzan'ın İspanyol (Teoman Kumbaracıbaşı) ile restorandaki kavgasını hem cep telefonu ile fotoğraflar hem haber yapar: "Sattığı evler mahkemelik, evleneceği adam da evli çıktı." (sineteci)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder