Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

24 Nisan 2014 Perşembe

Dadaş Film Festivali 2 Mayıs'ta

9. Uluslararası Dadaş Film Festivali, 2-7 Mayıs tarihlerinde Erzurum'da yapılacak. Festivalin ana teması "gülme" olarak belirlendi. Ulusal Yarışma için de komedi filmleri seçildi: Eyyvah Eyvah 3, Kedi Özledi, Kadın İşi Banka Soygunu, Senin Hikayen. Gani Müjde, Ömür Gedik, Aslı Selçuk, Murat Han ve Ahmat San'dan oluşan jüri; En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kurgu, En İyi Görüntü Yönetmeni ve En İyi Müzik dallarında ödülleri belirleyecek. Festivalde onur ödülleri de yönetmenler Ertem Eğilmez, Yavuz Turgul ile oyuncular Şener Şen ve Halit Akçetepe'ye verilecek. Festival Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü sponsorluğunda, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi desteği, Anadolu Kültür ve Sinema Derneği ve Dadaş Film organizasyonuyla yapılacak. (dadasfilmfestivali.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder