Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

21 Nisan 2014 Pazartesi

Sadri Alışık Sinema Oyuncu Ödülleri adayları

19. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri adayları belirlendi. Sinema Seçici Kurulu, Erden Kıral başkanlığında, Çolpan İlhan, Burak Görel, Fehmi Yaşar, Bülent Vardar, Zuhal Olcay ve Mehmet Aslantuğ'dan oluştu. Ödüller, 5 Mayıs Pazartesi günü saat 21.00'de MKM Attila İlhan Salonu'nda yapılacak. Adaylar şunlar:
Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Sanem Öge (Şimdiki Zaman), İpek Türktan Kaynak (Kusursuzlar), Defne Halman (Hayat Boyu), Ayça Damgacı (Yozgat Blues)
Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Serdar Orçin (Eve Dönüş: Sarıkamış 1915), Ercan Kesal (Yozgat Blues), Uğur Polat (Eve Dönüş: Sarıkamış 1915)
Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Demet Evgar (Sen Aydınlatırsın Geceyi), Nevra Serezli (Senin Hikayen), Sumru Yavrucuk (Tamam mıyız?)
Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Tansu Biçer (Küf), Nadir Sarıbacak (Yozgat Blues), Serkan Keskin (Yabancı)
Müzikal ya da Komedi Dalında
Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Tülin Özen (Karnaval), Filiz Ahmet (Kadın İşi), Ezgi Mola (Patron Mutlu Son İstiyor), Algı Eke (Kedi Özledi)
Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Tolga Çevik (Patron Mutlu Son İstiyor), Ahmet Kural (Düğün Dernek), Murat Cemcir (Düğün Dernek)
Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: İpek Bilgin (Karnaval), Oya Aydoğan (Kedi Özledi), Esra Dermancıoğlu (Kadın İşi)
Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Rasim Öztekin (Düğün Dernek), Salih Kalyon (Eyyvah Eyvah 3), Onur Ünsal (Erkek Tarafı Testosteron)
Özel Ödüller
Ayhan Işık Özel Ödülü: Ali Atay (Sen Aydınlatırsın Geceyi)
Ekrem Bora Umut Veren Oyuncu Ödülü: Aras Bulut İrynemli (Tamam mıyız?)
Jüri Özel Ödülü: Melik Saraçoğlu (Gözümün Nûru)
Onur Ödülü: Şerif Gören, Kartal Tibet (sakm.net)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder