Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

19 Nisan 2014 Cumartesi

Köprüde Buluşmalar Ödülleri

33. İstanbul Film Festivali'nde Köprüde Buluşmalar Ödülleri Fransız Sarayı'nda yapılan törenle verildi. Film Geliştirme Atölyesi'nin kazanan projelerinden, Balık projesinin yönetmeni Eset Akçilad, Kültür Bakanlığı'nın 10 bin dolarlık destek ödülünü aldı. Erdem Tepegöz'ün Jarabulus projesi, Fransa Ulusal Film Merkezi'nin (CNC) 10 bin Euro destek ödülüne hak kazandı. Serhad Karaaslan'ın Görülmüştür projesine bu yıl ilk kez konulan Akdeniz Film Enstitüsü Senaryo Atöyesi Ödülü verildi. Projenin yönetmen ve senaristi, dört aşamalı senaryo atölyesine katılacak. Hüseyin Karabey'in Hamarat Apartmanı projesi de mansiyon aldı. Yapım Aşaması Atölyesi'nde Annemin Şarkısı filminin yapımcısı Aslı Erdem'e 150 bin liraya kadar post-prodüksiyon giderlerini karşılayan 1000 Volt Post-prodüksiyon Ödülü verildi. Başka Sinema Ödülü de Aslı Erdem'e sunuldu. Ödül, filmin, Başka Sinema salonlarında sanal baskı bedelinden muaf gösterilmesini sağlıyor. Türkiye-Almanya Ortak Yapım Geliştirme Fonu'nun destekleyeceği projeler de şöyle: Kıtmir (Derviş Zaim), Babamın Kanatları (Kıvanç Sezer), Çarpık Ev (Barış Özbiçer), Mordoğan (Jessica Krummacher), Zer (Kıvanç Sezer), Hilal, Feza ve Diğer Gezegenler (Kutluğ Ataman), İki Yabancı (Nazlı Elif Durlu), Mavi Bisiklet (Ümit Köreken), Kor (Zeki Demirkubuz). (film.iksv.org)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder