Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

11 Eylül 2014 Perşembe

Altın Elma 2014 adayları

14. Frankfurt Türk Film Festivali'nin 2014 adayları belli oldu. 7-13 Eylül tarihlerindeki festivalde İstanbul'un ardından Frankfurt'taki jüri tarafından belirlenen Altın Elma adayları şöyle:
En İyi Film: Daire (Atıl İnaç), Sen Aydınlatırsın Geceyi (Onur Ünlü), Senin Hikayen (Tolga Örnek), Tamam mıyız? (Çağan Irmak), Zerre (Erdem Tepegöz), Sev Beni (Mehmet Bahadır Er, Maryna Gorbach), Jin (Reha Erdem), Dağ (Alper Çağlar), Yozgat Blues (Mahmut Fazıl Coşkun), Eve Dönüş Sarıkamış 1915 (Alper Eşeli)
En İyi Yönetmen: Atıl İnaç (Daire), Onur Ünlü (Sen Aydınlatırsın Geceyi), Erdem Tepegöz (Zerre), Reha Erdem (Jin), Çağan Irmak (Tamam mıyız?)
En İyi Görüntü Yönetmeni: Vedat Özdemir (Sen Aydınlatırsın Geceyi), Suiatoslav Buklakonsky (Sev Beni), Florent Herry (Jin), Mehmet Başaran (Dağ), Hayk Kirakosyan (Eve Dönüş Sarıkamış 1915)
En İyi Senaryo: Atıl İnaç (Daire), Onur Ünlü (Sen Aydınlatırsın Geceyi), Reha Erdem (Jin), Tarık Tufan (Yozgat Blues), Deniz Akçay (Köksüz)
En İyi Müzik: Yuki Yamamoto (Meryem), Aytekin Ataş (Tamam mıyız?), Jingle Hause (Patron Mutlu Son İstiyor), Hijdur Gundnadottir (Jin), Mihaly Vig (Eve Dönüş Sarıkamış 1915)
En İyi Kadın Oyuncu: Nazan Kesal (Daire), İpek Bilgin (Karnaval), Miray Akay (Halam Geldi), Ahu Türkpençe (Köksüz), Jale Arıkan (Zerre)
En İyi Erkek Oyuncu: Ufuk Bayraktar (Dağ), Ercan Kesal (Yozgat Blues), Serdar Orçin (Eve Dönüş Sarıkamış 1915), Ali Atay (Sen Aydınlatırsın Geceyi), Deniz Celiloğlu (Tamam mıyız?), Nadir Sarıbacak (Yozgat Blues)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder