Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

7 Eylül 2014 Pazar

Venedik'ten Sivas'a iki ödül

71. Venedik Uluslararası Film Festivali'nde, Kaan Müjdeci'nin Sivas filmi Jüri Özel Ödülü'nü aldı. Müjdeci teşekkür konuşmasında, "Bizim oyuncularımızdan Şahin'in babası vefat etti. Ozan Çelik'in babasına armağan ediyorum. Ayrıca değerli jüriye çok teşekkür ediyorum. Beni destekleyen Angelo ve Alberto'ya ve film ekibime teşekkür ediyorum" dedi. Filmin 11 yaşındaki başrol oyuncusu Doğan İzci de Uluslararası Sinema Yazarları'nın belirlediği En İyi Erkek Oyuncu (Premio Bisato D'oro) ödülüne layık görüldü. Müjdeci'nin ilk uzun metrajlı filmi Sivas'ta, Aslan adlı 11 yaşındaki çocukla Sivas isimli Kangal köpeğinin bozkırda geçen dostluk hikayesini anlatıyor. (labiennale.org)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder