Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

12 Eylül 2014 Cuma

The Cut Filmekimi'nden çıkarıldı

Fatih Akın'ın 1915 Ermeni tehcirini konu alan The Cut (Kesik), Filmekimi programından çıkarıldı. Filmin, 11-17 Ekim tarihlerindeki Filmekimi'nde gösterileceği açıklanmıştı. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) yetkilileri, kararın politik olmadığını, filmin yurtdışı dağıtımcılarının talebi doğrultusunda alındığını belirtti. İKSV'ye göre, 31 Ağustos'ta Venedik Film Festivali'nde ilk gösterimi yapılan The Cut'ın, yurtdışı dağıtımcılarının Filmekimi'nin düzenleneceği tarihle henüz belirsiz olan vizyon tarihi arasında uzun bir fark olmamasını istedi. (evrensel.net) Filmin yapımcısı Anka Film'den yapılan açıklamada "The Cut filminin vizyon tarihinin Aralık ayına ertelenmesi sebebiyle filmin prömiyeri ile vizyon tarihi arasında yaklaşık iki aylık bir süre olmasından dolayı, dağıtımcı şirket ile birlikte filmin Filmekimi'ndeki gösterimini iptal etme kararı aldık" denildi. (diken.com.tr) Fatih Akın, ülkücü çevrelerden tehdit almıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder