Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

27 Eylül 2014 Cumartesi

Kıskaç

Yönetmen: Oğuz Yalçın
Senaryo: Oğuz Yalçın
Oyuncular: Kamuran Usluer, Yalçın Gülhan, Sevtap Parman
Yıl: 1986
Konu: İki gazetecinin bir uyuşturucu mafyasıyla çatışmalarının öyküsü (Agâh Özgüç, Türk Filmleri Sözlüğü, c. 2, s. 276). Kenan (Kamuran Usluer), uyuşturucu şebekesiyle ilgili olarak bir dizi yazı kaleme alır ve çetenin hedefi haline gelir. Yanlışlıkla bir arkadaşı kurşunlara hedef olur. Filmin başında gazetede uyuşturucu yazısıyla ilgili şu konuşma geçer:
Tuna (Ayşe Artun): Çok iyi bir başlangıç. Bu bizim tirajımızı artıracak.
Ferit (Yalçın Gülhan): Bakalım nasıl tepki gösterecekler?
Kenan: Bu biraz da polisin operasyonlarına bağlı.
Hale (Sevtap Parman): Bugünkü yazınız çok iddialı. Ortalık biraz karışacak gibi.
Ferit: İşimiz bu. (sineteci)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder