Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

18 Eylül 2014 Perşembe

Altın Koza sözü Başkan'a çok geldi

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin adının değiştirilmesini önerdi. Festivalin açılış töreninde konuşan Sözlü, "Dünyanın bütün film festivalleri hep yapıldığı şehirlerle anılır. Şehri vurgular. Adanalılar ve değerli sinema dostları da bu kanaatime destek verirse gelecek yıllarda Altın Koza Film Festivali'nin adı 'Adana Film Festivali' olsa ne olur? Bunun takdirini sizlere sunuyorum" dedi. Sözlü'nün bu önerisi sinema çevrelerinden tepki aldı. Cumhuriyet gazetesine göre, tepkiler özetle şöyle:
Sungu Çapan: Öneri bence son derece yersiz ve gereksiz.
Atilla Dorsay: Altın Koza'nın tarihi ve Adanalı sanatçılarla, özellikle Yılmaz Güney'le ilgili o kadar çok anısı var ki bunları silip atmak olanaksız. Hele bir belediye başkanının buna kalkışması gereksiz.
Alper Turgut: Adana, Odhan Kemal'in 'Bereketli Topraklar Üzerinde' dediği yerdir. Altın Koza, Adana'nın gelenekselleşmiş bir festivalidir. Sinemaya görül vermiş insanlar isim değişikliğini tartışmalı.
Serdar Akbıyık: Festival adı üzerinden politika yapmak ne Adana'ya ne de Başkan'a bir şey kazandırmaz. Ucuz bir politika olur sadece.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder