Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

26 Eylül 2012 Çarşamba

Altın Koza'da jüri gölgesi

Altın Koza ödülleri açıklandıktan sonra, yönetmen Zeki Demirkubuz, sonuçları twitter’den eleştirdi. Demirkubuz mesajında, Türkiye’de yapılan film festivallerine bundan sonra katılmayacağını açıkladı ve jüriyi “Bu filmleri kendileri jürilik yapsın diye çektiğimi zanneden gerzeklerden çok sıkıldım artık” diye eleştirdi.  Kulislerde, ödülerde yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın etkili olduğu, jüri üyesi yapımcı Zeynep Özbatur Atakan’ın, Ceylan’ın sevmediği yönetmenlere ödül verilmesini engellediği iddia ediliyor. Bu nedenle Zeki Demirkubuz Yeraltı’ndan ve Yeşim Ustaoğlu’nun Araf’tan beklediği ödülleri alamadığı öne sürülüyor. Demirkubuz’dan sonra da müzik dalında ödüle değer görülmeyen adaylardan tepki geldi. Barış Dokuzer (Yabancı), Cenker Kökten (Şimdiki Zaman), Ferit Özgüner ve Harun İyicil (Siirt’in Sırrı), Kemal Kahraman (Ana Dilim Nerede), Pascal Lesport (Aziz Ayşe) ile Saki Çimen’in (Ateşin Düştüğü Yer) imzalı açıklamada aradıkları dost aynasının bulunmadığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: “Cumartesi gecesi aradığımız dost aynasını bulamadık. Liyakatimizi ölçen, emeğimizi ödüle değer bulmayan ama bir yandan bizi muhatap almayan, gerekçelendirme bile yapmayan bir puslu ayna bulduk. Günlerin, ayların emeğinin ardından küçük bir kağıtla, on saniyeyi ize reva gören birkaç ‘sinemacı’ bulduk karşımızda. Biz ödül almadık diye dövünmüyoruz. Biz, jürinin dostane olmayan bu tavrına dikkat çekmek istiyoruz. Umarız bu ülkenin sinemacıları gelecekte aradıkları aynayı bulacaklardır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder